Prebiootti aktivoi elimistön puolustusmekanismien toimintaa

  • Prebiootti on imeytymätön hiilihydraatti
  • Prebiootti edistää terveyttä lisäämällä hyödyllisten bakteerien kasvua suolistossa
  • Prebiootti aktivoi elimistön puolustusmekanismien toimintaa
  • Polydekstroosi on prebiootti, joka on hyvin siedetty

Probiootti on elävä bakteeri, joka muuttaa ruoansulatuskavanan mikrobistoa terveyttä edistäväksi. Laktobasillit ja bifidobakteerit ovat yleisimmin tutkittuja ja käytettyjä probiootteja. Probiootit edistävät elimistön puolustusmekanismien toimintaa monella eri mekanismilla. On näyttöä, että probiootit voivat vähentää lasten sairastuvuutta hengitystieinfektioihin.

Prebiootti on eloton ja turvallinen, kuidun kaltainen imeytymätön ruoan hiilihydraatti Se edistää elimistölle hyödyllisten suolistobakteerien kasvua. Prebiootteja on äidinmaidossa, äidinmaidon vastikkeissa ja ravinnossa mm. sienissä, parsassa, sipulissa, valkosipulissa ja soijapavuissa. On alustavaa näyttöä, että prebiootit vähentävät pienten lasten hengitystieinfektioiden esiintymistä.

Polydekstroosi on prebiootti. Se on rakenteeltaan glukoosipolymeeri. Paksunsuolen bakteerit käyttävät polydekstroosia ravinnokseen ja polydekstroosi lisää suolen hyödyllisten bifidobakteerien määrää. Polydekstroosi lisää ruokamassaa suolessa ja ehkäisee ummetusta. Polydekstroosi on yleensä hyvin siedetty, mutta muiden prebioottien lailla se voi lisätä suolen kaasun määrää ja aiheuttaa ilmavaivoja.